langermet Essentials langermet Essentials Zalando Zalando Topper Zalando Topper
Overmateriale: 95% polyester, 5% elastan Materiale: Jersey Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram
Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC

Essentials langermet Topper Zalando Zalando Zalando Topper Essentials langermet xq01CwUC

Daglig leder Bjørn Rønning hevder rådmannens løsning med senking av taket er totalt uakseptabel.
langermet Topper Zalando langermet Topper Essentials Essentials Zalando Zalando

Zalando Essentials Essentials Zalando Topper langermet Zalando Topper langermet Bjørn Rønning skisserer nå alternative forslag til vedtak i Hov Gård-saken for politikerne. 

Nyheter

I et hastebrev som ble levert Orkdal kommune i går, for at det skal kunne legges fram for politikerne i dag, påpeker Bjørn Rønning at konsekvensen av å senke taket og en uendret takvinkel vil føre til at tredje etasje på Hov Gård blir som en loftsetasje, med bortfall av tre leiligheter.

- Det vil være helt ødeleggende for prosjektet, skriver han i brevet.

Det vil som følge gi tapt inntekt på 7,75 millioner kroner, og risiko for erstatningskrav fra kjøperne av leilighetene.

«Rønnings innstilling»

Bjørn Rønning skisserer i stedet et primær- og et sekundærvedtak for politikerne. Det inneholder i korte trekk følgende:

Primærvedtak: Videreføring/utførelse av eksisterende bygg. Bygning over terrengnivå som godkjent med 30-40 centimeter avvik. Bygningsmessig vil ikke dette få konsekvenser. Økonomisk vil dette alternativet gi en merkostnad på om lag 450 000 kroner og seks ukers forsinkelse. For kjøperne vil heller ikke dette alternativet få konsekvenser.

Sekundærvedtak: Mønehøyde senkes med 75 centimeter til 11,3 meter, i tråd med den gamle låvebygningen. Takvinkel endres til 32,4 grader, og vil ifølge Rønnings skisse ikke bryte med proporsjonene i gårdsanlegget. Bygningsmessig medfører dette demontering av taksperrer og senking av møne, mens merkostnader vil beløpe seg til rundt en halv million. Konsekvensen blir også at det må reforhandles kontrakter med tre kjøpere - eventuelt annullering av kontrakter, da utførelsen i tredje etasje ikke blir som avtalt.

Vesentlige mangler?

Bjørn Rønning hevder i sitt brev til Orkdal kommune at saksframlegget til dagens møte mangler vesentlig dokumentasjon.

langermet Zalando langermet Topper Topper Essentials Zalando Essentials Zalando

Dine data, ditt valg

Vi beskytter dine data og bruker den for å tilpasse tjenester, annonser og abonnement. Du kan når som helst tilpasse hvordan dine data brukes.

Samsøe Topper Samsøe amp; Samsøe amp; Topper Samsøe BIAFADA BIAFADA pwY4C